Leuke reacties

Heiloo, 3 april 2020


Beste Kees van Burgsteden,

Tot mijn verrassing heb ik uw site met de stamboom Van Burgsteden gevonden. Tot een nog grotere verrassing kom ik er zelf in voor. In Tak A 3 5de generatie (onder nieuwe poster) sta ik, Bea van Burgsteden, als derde kind van Willem van Burgsteden (geboren 4 december 1914) en Hendrika Kemper (geboren 6 januari 1917) geregistreerd. Zo bijzonder om te zien, net als de namen van mijn zussen en broers. Als ook de namen van mijn tantes en ooms, nichten en neven. Bij de 4de generatie zag ik mijn grootouders met afbeelding van hen beiden. Het betreft Goossen van Burgsteden (geboren 20 januari 1871) en Aartje van Beek zonder geboortedatum. Die datum zal ik vast nog wel ergens hebben op haar bidprentje ivm haar overlijden.

Wat heeft u de afgelopen 30 jaar een werk verricht. Mijn complimenten en ook dankbaarheid. Het is heel bijzonder dat iemand uit de familie Van Burgsteden dit allemaal heeft uitgezocht en dat ik dat dan ook kan inzien. Ook mijn afkomst en zo volledig. Indrukwekkend!

Zoals gezegd is mijn naam Bea van Burgsteden. Ik ben geboren op 7 december 1950 in Achterveld. Ik ben geboren in het ouderlijk huis van mijn vader. Mijn grootouders woonden bij mijn ouders en hun gezin in totdat mijn grootouders beiden waren overleden. Daarna, toen ik zeven jaar was heeft mijn vader met zijn gezin zijn geboortegrond verlaten. Wij zijn verhuisd naar Noord Holland. Mijn ouders zijn al jaren geleden overleden.

Op de stamboom zie ik een nog niet ingevulde 6de en 7de generatie. Zelf heb ik drie kinderen, dat is dan toch de 6de generatie? Ik heb drie kleinkinderen, de 7de generatie toch? Ook bij mijn broers en een van mijn zussen zijn er kinderen en kleinkinderen geboren.

Op uw site geeft u aan de stamboom in Lunteren te kunnen komen bekijken. Wat een aardig aanbod. En ik zie dat u de stamboom zelfs te koop aanbiedt op poster.

Wanneer alle corona maatregelen ruimschoots niet meer aan de orde zijn, zou ik het later in de zomer op prijs stellen de stamboom in Lunteren te komen bekijken. Ik wacht af.

Heel veel dank voor alle moeite.
Met hartelijke groeten
Bea van Burgsteden

.

Eemnes, 6 augustus 2019

Goedemiddag,

Mijn naam is Marion Riemens en mijn ex-schoonmoeder is Jannigje Maria Burgstede.

Voor mijzelf ben ik al jaren met genealogie bezig. Mijn ex-schoonvader is daar ook veel mee bezig geweest. Nu heb ik een kleindochter dus leek het mij leuk om haar kwartierstaat te maken. Toen kwam ik er achter dat mijn ex-schoonvader alleen zijn eigen kwartierstaat gemaakt heeft (hij is twee jaar geleden overleden) en niet die van mijn ex-schoonmoeder (die nog leeft).

Ik ben dus van de week aan de gang gegaan en wat leuk dat er zoveel te vinden is. Ik val van de ene verbazing in de andere. Met de kwartierstaat van mijn ex-schoonmoeder ben ik al terug tot 1215... echt ongelofelijk.

Nu vandaag dacht ik laat ik mij nu eens alleen op de Burgstede kant focussen. En toen kwam ik op uw site terecht.

De oudste die ik heb is Jan Burgstede die trouwt eerst met Catharina van Rhee, daarna met Catharina van Baaren. Uit dat huwelijk wordt Gijbert geboren op 19-06-1774 en zo kom ik uiteindelijk bij Gijsbert Burgstede geboren op 06-07-1895 uit. Vervolgens mijn schoonmoeder.

Ik heb haar vandaag de resultaten laten zien en ze is heel blij en verrast. Dat is heel leuk want ze is al 94.

Zo zie ik op uw site ook een foto van Cornelis Burgstede en Aaltje van der Meiden; haar opa en oma.

Graag hoor ik van u.
Marion Riemens

Liempde, 6 augustus 2019


Hallo Kees,

Allereerst complimenten met je mooie site. Ook ik heb als hobby stamboomonderzoek.

Evertje van Burgsteden geb.dt. 22-3-1852 is mijn overgrootmoeder. Wij vallen dus onder tak A3-1 A3-2.

Evertje was gehuwd met Arie de Jong. Zij kregen 9 kinderen waaronder mijn grootvader Cornelis Jacobus de Jong 1892-1968. Van deze kinderen zijn er enkele jong overleden. Mijn grootvader is in WOI 1914-1918 als huzaar naar Boxtel vertrokken en ontmoet daar mijn grootmoeder Maria van Erp. Deze familie van Erp had in Boxtel een cafè waar de jonge huzaar mijn mooie oma zag. Na de oorlog werd hij molenaar.

De dochter van Evertje van Burgsteden en Arie de Jong is Rikje de Jong 1886-1954 gehuwd met Gerrit van Kasbergen. Deze 2 mensen zijn de overgrootouders van Yolanthe van Cabau van Kasbergen.

Alles is terug te lezen op https://nl.geneanet.org/profil/schootm.

Met vriendelijke groet,
Betty van der Schoot- de Jong
Liempde (gem. Boxtel)

Amersfoort, 15 juli 2019

Beste Kees,

Het doet ons genoegen dat u ons verhaal kunt gebruiken voor uw stamboom Van Burgsteden.

Met vr.groet,
Cees van Loen
www.historischekringhoogland.nl


De kanten muts van oma; Johanna van Burgsteden *08-02-1882
(Jans van Esveld-van Burgsteden uit Nieuwland)

Onlangs schonk Johan van Noordenburg in Jubbega de staartmuts van zijn oma aan Museum Flehite. Natuurlijk vroeg ik hem naar de achtergronden.

De muts is van Johanna (Jans) van Burgsteden (1882-1963), geboren op boerderij Klein Vinselaar (Achterveld, nu Leusden). Zij was het oudste kind van Jacob van Burgsteden en Jannetje Hartman. Jans werkte als meisje bij familie van haar moeder op boerderij De Ruyter.

Jannetje draagt haar muts op het bidprentje.

Vermoedelijk kreeg zij de muts bij haar huwelijk in 1912 met Johannes van Esveld uit Stoutenburg. Hannes werkte op boerderij Het Nieuweland aan de Nieuwlandseweg bij zijn tante Aleida, weduwe van Jan van den Eshof. Toen zij overleed erfde hij de boerderij en kon hij trouwen.

De eerste huwelijksjaren waren bewogen. Hannes werd bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 gemobiliseerd. Het volgende jaar overleed de moeder van Jans op 59-jarige leeftijd. Bij de Watersnood van 1916 stond boerderij blank en moest Jans de koeien lossnijden; ze zijn vervolgens naar de hoger gelegen eng gebracht. Maar ook later gebeurde er genoeg. In mei 1940 brandde het

Nederlandse leger de boerderij plat voor een vrij schootsveld. Tijdens de bezetting is de boerderij herbouwd; intussen woonde het gezin in een noodwoning.

Het aardige is dat bij de schenking ook vier dagelijkse mutsen van kant en katoen of linnen zitten, originele foto's en een dubbel bidprentje waar het echtpaar op staat, omdat zij kort na elkaar overleden; Jans draagt haar muts op de foto die werd gemaakt bij haar gouden bruiloft. Tot haar dood heeft zij op zon- en feestdagen haar muts en zwarte jurk gedragen. Zij is overleden op Het Nieuweland.

Door Gerard Raven, met dank aan Johan van Noordenburg, Lia van Burgsteden en Anny de Jong.

http://www.historischekringhoogland.nl/2014-3-3.html

Amersfoort, 30 augustus 2018

Hallo Kees,
Mijn complimenten voor je mooie website. Mooi werk.
Had natuurlijke de stamboom al bewonderd toen we (met mijn vader Henk en Tante Thea) bij je op bezoek waren van de zomer.
Harstikke leuk om al die achtergrond info te lezen. Ik hou je website in de gaten.
Groet, Marcel van Burgsteden

Ede, 17 oktober 2018

Hallo Kees,
Ik zat laatst een beetje op internet te zoeken naar wat foto’s waarvan ik wist dat ze rondzwierven van mijn overgrootvader (Jan van ’t Sasje); mijn dochter was benieuwd hoe onze stamboom ongeveer in elkaar zat. Toen kwam ik jouw site tegen met een mooi verhaal over de boerderijen bij de Glind etc. En een foto van de moeder van Jan, Marie Evers (mijn betovergrootmoeder dus) Die had ik nog nooit eerder gezien!
In ieder geval: Cornelis van Burgsteden (1906) is mijn opa. Je noemde hem Keesje van het hek. Dat klopt; hij hing altijd over het hekje van zijn huisje aan de Hooglandseweg en heeft me als kleuter alle automerken geleerd die in de late jaren 70 rondreden.
Mocht je nog wat willen weten uit die tak van de familie, dan kun je altijd contact opnemen.
Maar in ieder geval leuk om zo’n uitgebreide website te zien waarin veel over de familienaam wordt uitgelegd.
Met vriendelijke groet, Marco van Burgsteden

11 november 2018

Beste heer van Burgsteden,
Gisteren vond ik uw website met veel informatie over de familie van Burgsteden, zelf stam ik af van Jan Burgstede uit Amerongen, mijn betovergrootmoeder was Hendrina Catharina Burgstede. Al lang was ik op zoek de ouders van Jan Burgstede en via uw site heb ik ze eindelijk gevonden dank daarvoor.
Wellicht heb ik ook nog wat informatie voor u; informatie die uw verhalen misschien weer wat completer maken. Zo was het huwelijk van Jan Burgstede en Catharina van Baaren, zijn derde huwelijk, weinig harmonieus. Al binnen een jaar werd door notaris Jan Jacob van Straten te Amerongen de scheiding van tafel en bed uitgesproken. Ik denk dat Catharina samen met haar zoon vervolgens bij haar zuster Maria van Baaren introkken. Deze Maria, die zelf geen kinderen had, liet haar huis (Overstraat 55-57) en toebehoren na aan Gijsbert Burgstede, de zoon van Jan en Catharina.
Op uw site zie ik dat u verschillende foto's bezit van Burgstedens, ook een foto van Willem Klaas, de broer van mijn betovergrootmoeder. Mocht u meer foto's hebben van dit gezin dan ben ik daar erg in geïnteresseerd, een duidelijke foto van Hendrina Catharina heb ik helaas zelf niet.
Vriendelijke groeten, Diederik Gussekloo

Amersfoort, 21 november 2018.

Beste Kees, wat heb je veel werk verzet met het uitzoeken van de familie van Burgsteden! Mijn bewondering en complimenten. Nooit geweten dat de familie zo uitgebreid is/was. Mooi om te zien dat wat ik als een Achterveldse familie beschouw zo uitgewaaierd is over Nederland (en verder).

Ik zal me even voorstellen, ik ben Wout de Jong, zoon van Hein de Jong, ooit vrachtwagenchauffeur bij de cooperatie, kleinzoon van Wous de Jong en Maria Koller. Maria Koller is de kleindochter van Neeltje van Burgsteden en Joannes Koller, en dochter van Petrus Koller (*16 jan.1855+23 jan.101) en Gerarda Kok.
En dit gegeven verklaart waarom ik geïnteresseerd ben in de familie van Burgsteden. Neeltje en haar voorouders komen in mijn kwartierstaat voor. En ook ik ben dus al jaren bezig met het uitpluizen van mijn voorgeslacht. Ik was aangenaam verrast toen ik de verwijzing in het jongste nummer van Leusden Toen naar jouw website tegenkwam.

Ik vroeg me af of je weet hebt van het feit dat Borchsteden van af 1409 in het boek Repertorium op de Stichtse Leenprothocollen uit het Landsheerlijke tijdvak genoemd wordt. De “teenden ende recht” over het goed geheten Borchsteden, Gelinde, Veenschoeten, Langelaer, Burrevelt ende Hugenbussche, van Claes van der Soevender en Willem van der Soevender worden overgedragen aan Otte van Hokelum.
Na de dood van Otto van Hoecklem wordt zoon Rando;ph van Hokelem er mee beleend. Na opdracht door Randolph van Hoekelom wordt Daem van Delen er mee beleent, 1443.
Na de dood van Daem wordt zijn broer Otto van Deelen ermee beleent, 1549. Daem en Otto waren zonen van Brant van Delen Daemszoon
Na opdracht door Otto wordt zijn dochter Janna van Deelen ermee beleend. Hulder is haar echtgenoot Wilt van Broeckhusen.

Nog twee aantekeningen:
- Ene Pelgrim van Borchsteden doet het leengoed Estvelt vererven aan zijn zoon Evert (1405, Register op de leenacten van Gelre en Zutphen, kwartier Arnhem.
- Ca 1426 de rentmeester van Utrecht verkoopt gevangenen w.o,. Franc Pelgrim van Borchsteden.

Hoe het precies zit met die Otto’s en Jochems weet ik niet. In trouwboek Barneveld komen rond 1630 een paar huwelijken voorbij va kinderen Jochems.

In het Civiel-rechtelijk archief Barneveld, 1675-1811, verwerkt op een CD van veluwse geslachten, door Gerrit Caudron komen ook aktes voor betreffend Burgsteden:

25-04-1740, halfscheijt van ’t goed Burgstede. Jacob Gerritsen en huisvrouw Judith Wouters verkopen aan Peter Evertsen en huisvrouw Gerbregt Cornelissen , zijn ongehuwde broer Jan Evertsen en zijn zus Evertje Wouters en huisman Wouter Willemsen. De anderehelft van Burgsteden bezitten deze drie al. Gelegen naast het erf Burgstede, bewoond door Jan Teunissen.

9 jan.1775 Magescheijdt tussen Evertje Evers, wed. van Wouter Willemsen en haar twee kinderen Evert en Willem Woutersen. De totale boedel was fl. 11.5667-13-. Evertje behoudt 1/3 deel erf Burgstede, de ½ van erf en goedt in den Aart, 1/3 deel van twee kampen meenland aan de Bonte Poort en de gehele gerede boedel. Evert Woutersen en zijn huisvrouw Antje Lambertse en Willem Wouterse krijgen het erg en goed Achteveld, met den thienden, 9 dammaten mheenland in Selder, de ½ van een erf en goed in den Aart gelegen, een partje land op de Kleine Riet onder Snorrenhoef, en de jaarlijks uitgang van 4 guldens uit het huis van Hendrik Janssen Egdom te Amersfoort.

20 nov.1774 Hendrik Petersen en Rikje Jacobs, echtelieden, transporteren 1/3 deel van erve Burgstede aan Cornelis Petersen en Wijmpjen Hendriks, echtelieden.

Nu ik toch kontakt heb, heb je toevallig een afbeelding van bidprentjes van Neeltje van Burgsteden en Jan Koller, en evt. van haar ouders?

Met genealogische groeten,
Wout de Jong

Utrecht, 14 december 2018

Goeden avond heer van Burgsteden,

Wat ben ik blij, dat ik u op internet heb gevonden.

Even iets over mijzelf; Bert van Bemmelen, geboren Zoeterwoude 23-08-1952. O.a. gewoond hebbende in Arnhem, vanuit Arnhem verhuisd naar Zuidlaren en vervolgens stad Groningen. Dan 7 jaar in Amsterdam, een kort jaar in de omgeving van Rotterdam en nu alweer 27 jaar in stad Utrecht.

In de periode dat ik in Arnhem woonde, ben ik in aanraking gekomen met het echtpaar Coen en Cato Dijs Burgstede. Dat contact is altijd gebleven en steeds intenser geworden. Ik werd daar echt kind aan huis. Ze hadden in Arnhem een Garage aan de Oude Stationsstraat en zijn vanwege de verbouwing van het hoofdstation van Arnhem, verhuisd naar Putten. Na 10 jaar Putten zijn ze enige jaren terug verhuisd naar Zwolle, om dichter bij hun zoon en dochter te wonen.

Ik ben sinds 1992 bezig met stamboom onderzoek. Ooit wel eens enige papieren van de Dijs stamboom in handen gekregen, maar daar niet zo veel mee verder gekomen.

Vorige week was ik bij Moeders (Cato Dijs Burgstede) (Haar man is al enige jaren terug overleden) en heb daar m.b.v. enig informatie over haar ouders al een eerste begin van haar moederskant op internet gevonden. Diezelfde avond had ik een doorbraak, toen ik helemaal terug kon gaan tot 1300 / 1200. Ik kwam uit bij Sweder van Zuylen, en dat is dus ook een voorvader van mij. Wat een ontdekking was dat.

Ik had al eens gehoord dat de ouders van Moeders elkaar hebben leren kennen, toen ze beide werkzaam waren op Kasteel Amerongen. Tijdens mijn speurtocht naar haar voorouders stuitte ik ook op een artikel waarin over haar ouders en over hun werk op Kasteel Amerongen summier werd geschreven

Schok; Aan het begin van dat artikel werd namelijk gesproken over de eerste generaties die eigenaar waren van Kasteel Amerongen te weten van Reede. Maar wacht eens: die naam stond toch ook bij de voorouders van Cato, Burgstede van Ingen. De moeder van haar moeder was Catharina Hendrika Reede. Ik heb nog 3 vorige generaties er bij gevonden, maar kon nog geen aansluiting vinden op de grote Reede stamboom. Gisteren heb ik daarom een mailtje naar Kasteel Amerongen verstuurd, met enige gegevens, met de vraag, of ze daar kunnen kijken, of deze tak aansluit bij de tak van kasteel Amerongen. Indien de moeder van Cato via Catharina Hendrika afstamt van de familie Reede van het kasteel, dan heeft ze als dienstmeisje gewerkt op het kasteel van haar eigen voorouders. Hoe bizar zou dat zijn.

Nu even terug komen op de naam Burgstede(n). Ik hoop heel binnenkort het Kasteel Amerongen te kunnen bezoeken, als ze daar de gewenste informatie hebben gevonden, of dat ik zelf in hun bestanden zou mogen zoeken.

Is het mogelijk, om bij u langs te komen komende week, om uw stamboom te bewonderen en evt. een kopie gelijk te kopen.

Ik ben zeer verheugd, dat ik tijdens mijn speurtocht op uw site terecht ben gekomen ( via enig zoekwerk bij "Wie Was Wie").

M.v.g. Bert van Bemmelen